Difference between revisions of "Giant panda"

From Conservapedia
Jump to navigation Jump to search
m (Reverted edits by Bpounds (Talk); changed back to last version by Sulgran)
Line 3: Line 3:
 
The '''Giant Panda''', or '''Panda Bear''', is a large black and white mammal native to central-western and southwestern [[China]], today classified as a member of the [[bear]] family (''Ursidae'')<ref>[http://nationalzoo.si.edu/Animals/GiantPandas/PandasForKids/classification/classification.htm Giant Panda classification]</ref>, though its unusual unbearlike features and habits for a long period consigned it to its own family (the ''Ailuridae'').
 
The '''Giant Panda''', or '''Panda Bear''', is a large black and white mammal native to central-western and southwestern [[China]], today classified as a member of the [[bear]] family (''Ursidae'')<ref>[http://nationalzoo.si.edu/Animals/GiantPandas/PandasForKids/classification/classification.htm Giant Panda classification]</ref>, though its unusual unbearlike features and habits for a long period consigned it to its own family (the ''Ailuridae'').
  
−
The giant panda has a diet which is 98% [[bamboo]], with other foods including [[fish]], [[honey]] and [[yams]].{{fact}} The Giant Panda is an [[endangered]] animal, with an estimated 3,000 pandas alive in the wild, though intensive conservation efforts have been made by the Chinese.
+
The giant panda has a diet which is 98% [[bamboo]], with other foods including [[fish]], [[honey]] and [[yams]]. The Giant Panda is an [[endangered]] animal, with an estimated 3,000 pandas alive in the wild, though intensive conservation efforts have been made by the Chinese.
  
 
=== Trivia ===
 
=== Trivia ===

Revision as of 01:59, September 4, 2007

A giant panda.

The Giant Panda, or Panda Bear, is a large black and white mammal native to central-western and southwestern China, today classified as a member of the bear family (Ursidae)[1], though its unusual unbearlike features and habits for a long period consigned it to its own family (the Ailuridae).

The giant panda has a diet which is 98% bamboo, with other foods including fish, honey and yams. The Giant Panda is an endangered animal, with an estimated 3,000 pandas alive in the wild, though intensive conservation efforts have been made by the Chinese.

Trivia

Some British police cars are referred to as panda cars for their black and white markings, others (with a red stripe down their side) are referred to as jam sandwiches.

References